miercuri, 13 ianuarie 2010

Cartofi umpluti si gratinati


Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)






Ingrediente:


6-8 cartofi

150g bacon

150g cascaval
1 ou
150g crema de branza
50g unt topit
sare, piper, patrunjel




Mod de preparare:
Se fierb cartofii cu coaja pentru 14 minute.
Se curata de coaja dupa racire si se scobesc in mijloc cu o lingurita.Se rade cascavalul, iar jumatate din cantitate se amesteca cu baconul calit si crema de branza, se adauga oul batut, sare, piper si restul de cartof rezultat prin scobire dar faramitat ca la piure.Se umplu cartofii cu acesta compozitie, se presara pe desupra restul de cascaval ras, se stropesc cu untul topit, dupa care se introduc in cuptorul cald 220°C timp de 20 -30 minute.

Se servesc ca garnitura alaturi de o friptura sau pur si simplu ca aperitive.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu