marți, 15 septembrie 2009

dorada la cuptor



Ingrediente pt 4 persoane
2 dorade sau orice alt tip de pestedoriti
un pumn de masline negre fara sambure
30 g seminte de pin
2 rosii coapte
coaja si zeama de la o lamaie
ulei de masline
1\2 pahar vin alb
-conopida si fasole verde,fierte
Mod de preparare:
pestele se curata de solzi,de intestine se decapiteaza,si se fileteaza,cu atentie pe langa osul central;
se aseaza intr-o tava invelita cu hartie pergament,iar deasupra asezam semintele de pin,maslinele,coaja de lamaie taiata julien,zeama de lamaie.uleiul,vinul,sare si piper;deasupra taiem rosiile felii,si se introduce in cuptorul incins 220°C pt 20 minute
-dupa placere se poate servii alaturi de legume coapte sau fierte,sau cu o garnitura de cartofi naturè;
-eu am folosit conopida si fasole verde ;
-pestele este un aliment ft sanatos si este recomandat tuturor

luni, 14 septembrie 2009

Pandispan cu crema de branza



Ingrediente:

5 oua
150g zahar tos
150g faina
200g crema de branza
50g zahar farin
o lingura zeama de lamaie
200ml frisca
100g gem de fructe de padure


Mod de preparare:

Pandispanul:

Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana devin o crema omogena,se adauga in ploaie faina cernuta,se amesteca si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pergament si unt; Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil 180°C timp de 25 minute,dupa care se lasa sa se raceasca in aceiasi tava.

Crema:

Crema de branza se bate cu zaharul farin pana devin o crema omogena , se adauga zeama de lamaie dupa care se adauga frisca batuta ; Se amesteca totul si se rastoarna intr-un pos ; Pandispanul se taie pe jumatate,iar cu ajutorul posului se fac 3 cercuri pornind din exterior spre interior, lasand spatiu intre ele,unde vom umple cu gem de fructe de padure sau orice alt gem doriti; Mie mi-a placut ft mult contrastul intre crema de branza si gemul acrisor de fructe de padure; Se aseaza cea de-a doua jumatate se pudreaza cu zahar si putina cacao dupa gustul si imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!




.

Hamsii marinate



Ingrediente:

*300g hamsii proaspete

*1 lamaie*sare

*piper

*otet

*ulei de masline


Mod de preparare:


-hamsiile se curata de capete si de sira spinarii,se spala bine cu apa rece,se scurg intr-o sita;

-una cate una se aseaza pe un platou sau farfurie,desfacute,se sareaza ,pipereaza,se stropesc cu zeama de la o lamaie,nu inainte de a taia coaja acesteia julien;



-condimentam cu ulei de masline,se poate adauga putin otet depinde de gusturile fiecaruia,iar in final se decoreaza cu julien de lamaie;
-se tin in frigider pana in momentul servirii;



Pofta buna!

duminică, 13 septembrie 2009

Tortellini cu smantana si prosciutto.


Ingrediente:

.1 punga tortellini din comert
.200g prosciutto
.100g smantana4
.40g unt parmezan

Mod de preparare:

Sosul de smantana si prosciutto se pregateste in felul urmator:Intr-o tigaie se topeste la foc mic untul,se adauga prosciutto taiat fasii,se caleste putin ,iar spre sfarsit se adauga smantana se amesteca, se opreste focul;Intre timp se fierb pastele,nu mai mult de 6 minute,se scurg,se amesteca cu sosul,se presara parmezan,se servesc calde;Pofta buna!

sâmbătă, 12 septembrie 2009

Bine ati venit .

In bucataria Verei, ve-ti putea gasi retete,
carile mele de bucate, si o gramada de
linkuri pentru celelalte bucatari !