duminică, 27 decembrie 2009

Trunchi de copac

4 oua
120g faina alba
100g zahar
1 plic zahar vanilat
PT crema:4
-200g frisca batuta
-200g finetti sau nutella
zahar pudra pt decorgalbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin o crema spumoasa;
albusurile se bat bine cu un praf de sare;

-incorporam faina usor ,cernando in compozitia de oua,iar la sfarsit amestecand de sus in jos incorporam albusurile;
-turnam compozitia intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie cerata,si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 10-12 minute;
-intindem pe masa un prosop curat de bucatarie,care a fost in prealabil umezit cu apa,scoatem blatul pe acest prosop,scoatem hartia si rulam prosopul cu blatul impreuna;
asteptam sa se racesca blatul si trecem la asamblarea trunchiului;

-intre timp amestecam frisca batuta cu crema finetti,omogenizam umplem rulada cu crema,taiem cele 2 laterale ale ruladei si le asezam lipite de partea centrala;(se intelege nu?),acoperim cu restul cremei,pudram cu zahar eventual si ne folosim imaginatia,pt a-i da aspectul de trunchi de copac; decoram cu ciocolata rasa,si frisca ;

-introducem in frigider cam 1 ora si se poate servii;
-pofta buna!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu