marți, 10 noiembrie 2009

Trufe de ciocolata


Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200g ciocolata amara
200g frisca lichida
12paharel lichior de ciocolata sau brandy
optional:cacao,nuci macinate,nuca de cocos

Mod de preparare:
Ciocolata se topeste la bain-marie, aproape la rece. Peste ciocolata topita se adauga frisca (cele 2 ingrediente trebuie sa aiba cam aceiasi temperatura, pt a nu se taia), se adauga lichiorul si se amesteca cu un mixer,pana devine mai tare si matasoasa.



-crema se introduce la frigider,dupa care se umple un pos cu varful ondulat si folosim imaginatia;
-miscand varful posului formam trufele dorite le pudram cu cacao sau zahar farin,dupa care se introduc la frigider cam pt 2 ore;
-im,hihihi ciocolata se topeste in gura!!ce deliciu!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu