duminică, 8 noiembrie 2009

Stufat de vita sau brasato

Ingrediente:
  • 700g carne de vita
  • 700ml suc de rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • telina verde
  • 1 catel usturoi
  • rosmarin
  • 1 pahar vin alb
  • 2 pahare vin rosu


Mod de preparare :
1.Carnea se curata bine de pielite se spala si se taie bucati;
2.Ceapa,morcovul,telina si usturoiul,se taie bucati,rondele,si se pun la calit in uleiul incins,
3. Cind acestea s-au calit putin ,le scoatem pe un fund de lemn,si le vom toca impreuna cu rosmarinul pana devin mici dar fara a le presa (sfarama);

4.Punem carnea la calit ,pe ambele parti facand atentie ca aceasta sa nu se lipeasca sau arda

5. Dupa ce am tocat ceapa,morcovul si telina se pun in cratita peste carne,se continua sotarea,se stiung cu vinul alb;


6.Coacem pana se evapora vinul dupa care adaugam vinul rosu,acoperim,pana la evaporarea vinului,adaugam sucul rosu,continuam fierberea,adaugand din cand in cand putina apa
7.In general se firbe cam 2 ore,pana carnea se fierbe bine,iar sucul scade!
8.Se poate servii alaturi de mamaliguta calda !

Pofta Buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu