marți, 10 noiembrie 2009

Semilune cu mousse de ciocolata


Ingrediente:
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • -mousse de ciocolata:
  • 300ml frisca lichida batuta bine
  • 3 oua intregi
  • 150g zahar
  • 200g ciocolata amara
  • - pt insiropat:50g zahar caramelizat+100ml apa+2 linguri lichior de ciocolata crema;
Mod de preparare:
Am pregatit pandispanul asa: galbenusurile le-am batut cu zaharul pana au devenit crema,am incorporat usor faina amestecand cu atentie,iar la sfarsit am adaugat albusurile frumos crescute(mixate)
Am tapetat tava cu unt si faina,am introdus in cuptorul cald 180°C timp de 25 minute
Dupa racire am taiat cercuri cu ajutorul unui inel de metal,si am pregatit siropul: am caramelizat zaharul. Am stins cu apa ,iar spre sfarsit am adaugat lichiorul(pt copii nu folositi);am insiropat blatul pe care l-am taiat in prealabil pe jumatate si am umplut cu mousse pregatit asa:
Ciocolata am topit-o in baie de aburi,dar la rece,am adaugat-o in compozitia de oua amestecate cu zaharul,iar la sfarsit frisca mixata bine.
am taiat cercurile de pandispan pe jumatate si am format semilune pe care le-am umplut cu crema si decorat pe deasupra cu un alt strat de crema,le-am pudrat cu cacao si POFTA BUNA!



3 comentarii: