vineri, 6 noiembrie 2009

Pandispan cu chantilly de ciocolata

Timp de preparare:
2 ore si 40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

Blat de cacao:

  • 6 oua separate si 20g zahar
  • 100 g zahar
  • 25 g faina, 25 g amidon, 25 g cacao
  • 50 g unt topit


Crema chantilly:

  • 90 g ciocolata amara
  • 170 g frisca lichida

Mod de preparare:

  1. Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul (100 g), se continua mixarea pana devine o crema spumoasa.
  2. Albusurile se bat cu 20 g zahar, mixand la o viteza mai mica pentru a ingloba aerul.
  3. Se adauga o lingura de albus montat dur peste comozitia de galbenusuri, se amesteca bine, dupa care restul albusurilor amestecand cu o lingura de lemn, de sus in jos si foarte incet.
  4. Separat pregatim prafurile, faina, amidonul, cacao, amestecate si le punem toate deodata peste compozitia de oua, amestecand de sus in jos.
  5. La sfarsit adaugam untul topit dar rece, lingura cu lingura.
  6. Tapetam o tava cu hartie, unt, faina, turnam compozitia si coacem la 160°C timp de 40 minute. Eu am folosit o tava rotunda de 22 - 24 cm.

Crema :

  1. Am dat in clocot frisca lichida, si am varsat peste ciocolata neagra tocata, am amestecat bine ca la maioneza, am turnat compozitia obtinuta in vasul blenderului (un pahar de plastic inalt), am batut bine si am pus crema in frigider (cam 2 ore).
  2. Daca doriti crema o puteti pregatii si cu cateva ore inainte.
  3. Cand crema s-a intarit se mai mixeaza cam 10 secunde cu mixerul pana se umfla bine dupa care trecem la asamblarea tortului, nu inainte de a il insiropa.
Sirop:

  1. 50 g zahar se caramelizeaza, se stinge cu un pahar apa in care s-a adaugat 2-3 linguri de marsala sau lichior, se fierb pentru putin, se insiropeaza blatul taiat pe jumatate, dupa care se orneaza cu crema, ciocolata rasa etc.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu