marți, 10 noiembrie 2009

muffins cu migdale si ganache de cioccolata



Ingrediente:
  • 250g faina de migdale
  • 60g migdale macinate
  • 160g unt moale
  • 170g zahar(85+85)
  • 4 oua
  • 35g amidon
  • 30g ciocolata amara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri lapte
Mod de preparare:
  1. amestecati amidonul cu praful de copt
  2. radeti ciocolata
  3. frecati untul,pana devine o crema spumoasa,adaugand 85 g zahar in mod gradat
  4. bateti galbenusurile cu celelalte 85g zahar pana devin o crema omogena
  5. albusurile le batem separat ,pana devin batoase
  6. la compozitia de unt adaugam putin cate putin faina de migdale,amidonul si praful de copt,si cele 2 linguri de lapte;
  7. deci adaugam compozitia de galbenusuri batute,ciocolata rasa iar spre sfarsit migdalele macinate dar prajite in prealabil
  8. omogenizam compozitia si adaugam albusurile spuma ,amestecand cu atentie de sus jos;-



  1. se ung cu unt si tapetam cu faina formele de muffins,punem 1-2 linguri de compozitie,introducem formele in cuptor cam 20-25 minute,facand proba cu scobitoarea;



  • 250ml frisca lichida
  • 200g ciocolata
  • topim ciocolata cu atentie chiar si in cuptorul cu microunde,putere nu mai mare de 350W
  • fierbem frisca lichida,si o turnam peste ciocolata topita ,asteptam 5 minute dupa care cu un mixer electric batem pana compozitia devine matasoasa
  • cand muffinsurile sunt coapte le scoatem din cuptor ,le umplem cu ganache de ciocolata folosindu-va de un pos cu varful subtire si simplu,sau pur si simplu cu o siringa !
  • -le pudram cu zahar si le servim! POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu