vineri, 6 noiembrie 2009

Escalop de porc cu ciuperci


Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

  • un filet de porc mai subtire,feliat
  • 250ml smantana
  • 40g unt
  • 500g ciuperci proaspete sau 1 cutie ciuperci in saramura
  • sare, piper, 12 pahar vin alb, salvie, rosmarin
  • ulei de masline

Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie calim ciupercile, in ulei incins, la foc domol,adaugand cate putina apa, se fierb, pana scade apasi sau inmuiat.
  2. Intr-o alta tigaie se topeste untul, se pun la prajit feliile de carne in untul topit, cu salvie si rosmarin
  3. Se caleste carnea bine pe ambele parti, se adauga ciupercile, se continua coacerea, se mai pica cate putina apa, vinul alb, se acopera 2 - 3 minute, pana la evaporarea vinului, se adauga smantana amestecand bine pentru a nu se taia. Se asezoneaza de sare si piper si se servesc calde alaturi de orice tip de garnitura.
Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu