vineri, 6 noiembrie 2009

aluat pentru tarte si biscuiti


Ingrediente:
  • 500g faina
  • 200g zahar
  • 250g unt
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  1. Faina se cerne intr-un vas ,se adauga untul rece de la frigider taiat bucati,se amesteca cu faina, pana devine sfaramicios;*se adauga zaharul,galbenusurile,unul cate unul,si coaja de lamaie,dupa care se continua pregatirea aluatului;
  2. In general acest tip de aluay se pregateste ft rapid,deoarece untul nu trebuie sa se incalzeasca;
  3. Cand am terminat cu aluatul ,il invelim intr-o foaie de plastic sau o punga si se pune in frigider cam o ora;
  4. Dupa ce s-a odihnit aluatul (dar si manutele ),putem pregatii ceeace dorim:
Crostate cu gem sau marmelada
Tarte cu fructe si creme
Biscuiti sau fursecuri
-biscuiti cu sau fara ciocolata;
-Pt biscuiti 15 minute in cuptorul preancalzit 180°C
-Pt tarte umplute 30-40' 180°C

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu