marți, 15 septembrie 2009

dorada la cuptor



Ingrediente pt 4 persoane
2 dorade sau orice alt tip de pestedoriti
un pumn de masline negre fara sambure
30 g seminte de pin
2 rosii coapte
coaja si zeama de la o lamaie
ulei de masline
1\2 pahar vin alb
-conopida si fasole verde,fierte
Mod de preparare:
pestele se curata de solzi,de intestine se decapiteaza,si se fileteaza,cu atentie pe langa osul central;
se aseaza intr-o tava invelita cu hartie pergament,iar deasupra asezam semintele de pin,maslinele,coaja de lamaie taiata julien,zeama de lamaie.uleiul,vinul,sare si piper;deasupra taiem rosiile felii,si se introduce in cuptorul incins 220°C pt 20 minute
-dupa placere se poate servii alaturi de legume coapte sau fierte,sau cu o garnitura de cartofi naturè;
-eu am folosit conopida si fasole verde ;
-pestele este un aliment ft sanatos si este recomandat tuturor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu